.se

Köp prisvärda effektiva datakablar för alla behov | subtel.se

Börjar det bli ont om utrymme i din mobil, eller hade du velat föra över bilder från din kamera? Med en datakabel sker detta enkelt, snabbt och säkert. Med subtels kablar kan du vara säker på att ingen data går förlorad! En datakabel kan oftast även användas som laddningssladd, eller vice versa, en USB-sladd kan användas som datakabel. På så vis behöver du mindre antal kablar men med fler funktioner.

Varumärke
🔎︎
LG 20
bq 16
Sortera efter:
69,00 kr
69,00 kr
99,00 kr
65,00 kr
69,00 kr
59,00 kr
75,00 kr
65,00 kr
60,00 kr
55,00 kr
1 2 3 4 5 6 7 8 9 139 >>

Vad är en datakabel och vad används den till?

I de flesta fall används en datakabel för att överföra foton, videor eller filer från en enhet, till exempel en kamera, surfplatta eller mobiltelefon, till en dator. Många moderna produkter har numera tilgång till internet via enheten, vilket gör att överföringskablar ofta används med något äldre enheter eller för att föra över större filer som laddar länge.

Det finns dock många andra funktioner som bara kan utföras med hjälp av en data- eller USB-kabel. Bland de viktigaste är till exempel uppdateringar av mjukvara, systemuppdatering av navigatorer, firmwareuppdatering av Bluetooth-högtalare eller helt enkelt att användas som laddsladd.

 

Vad står OTG för och vad gör en OTG -kabel?

OTG betyder "On the Go" och är en kabel som är perfekt att använda när du är på språng. Tanken bakom en USB-OTG-kabel är att du kan ansluta mobila enheter som mobiltelefoner, surfplattor eller digitalkameror till varandra, utan att ha en dator som en mellanhand. Med en OTG-kabel kan du till exempel föra över bilder direkt från din systemkamera till din smartphone. Ett annat exempel är att du kan ansluta en mus eller tangentbord till din eller ansluta lagringsmedia som en extern hårddisk eller USB-minne till mobiltelefonen eller kameran för att frigöra mer utrymme. En väldigt praktiskt kabel att ha med sin på semestern eller jobbresan, bland annat.


Hur vet jag om min mobiltelefon fungerar med en OTG-laddare?

För att göra det enkelt så måste bägge enheter som du vill ansluta till varandra via OTG vara OTG -kompatibla eller stödja USB-överföring. För att kunna använda OTG-funktionen på din mobiltelefon, surfplatta eller digitalkamera måste båda enheterna som du vill ansluta till varandra därför vara kapabla att föra över filer via OTG.

För att se om din enhet stödjer OTG kan du ta en titt i din användarmanual eller bruksanvisning. Här bör det vara beskrivet ifall överföring med OTG är möjligt. Detta brukar även stå på enhetens förpackning. OTG-symbolen är en grön pil med inskriptionen "ON-THE-GO" under själva "Certified USB"-logotypen. Om inte detta är synligt eller tydligt kan du göra en sökning över internet där du skriver din enhets varumärke och modellnummer tillsammans med din fråga om OTG. Det finns även olika appar som kan läsa av om din mobiltelefon, surfplatta eller systemkamera stödjer OTG, till exempel "USB OTG Checker".

För att beskriva det ovan mer tekniskt måste till exempel en android vara uppdaterad till 4.0 eller senare och USB OTG-funktionen måste stödjas. USB OTG fungerar både med OTG-anslutningskablar och OTG-adaptrar som använder USB-version 3.0, liksom med OTG -datakablar som fortfarande använder den äldre USB-version 2.0.


Vad kan OTG-funktionen användas till? Hur USB On The Go fungerar

För att förklara hur en OTG-kabel fungerar på ett tydligt sätt har vi gjort en lista med steg för hur du kan använda OTG-funktionen och vad denna funktion kan hjälpa dig med. Du kan:

  • Ansluta USB-minnen eller hårddiskar till mobiltelefoner, smartphones, kameror och surfplattor för att överföra filer och bilder för att undvika fulla minneskort.

  • Ansluta enheter direkt med varandra: anslut till exempel en smartphone eller surfplatta till kameran för att använda mobiltelefonen eller surfplattan som en skärm för kameran

  • Överföra filer och bilder direkt: Kopiera foton från kameran direkt till din mobiltelefon eller surfplatta utan att behöva en dator

  • Skriva ut bilder via OTG: Anslut din mobiltelefon, kamera eller surfplatta direkt till skrivaren med en OTG -kabel och skriv ut foton eller bilder

  • Anslut spelkontroller för spelappar: Anslut Microsoft Xbox-kontroller eller Sony Playstation-kontroller till mobiltelefon eller surfplatta (andra USB-kontroller med OTG-stöd fungerar också) för ett effektivare spelande

  • Enklare datainmatning: Anslut musen och tangentbordet till en surfplatta eller mobiltelefon för att underlätta när du skriver längre texter eller justerar större dokument

  • Spara data och skapa säkerhetskopior: via USB-OTG kan du ansluta en mus eller ett tangentbord till en mobiltelefon, smartphone eller surfplatta och låsa upp och använda dem trots en defekt skärm eller pekskärm

 

Hur vet jag vilket OTG-kabel som passar till min enhet?

Om du är säker på att mobiltelefonen, surfplattan, kameran eller skrivaren som du vill ansluta till varandra stöder OTG eller är kompatibel för en USB-värd behöver du endast en lämplig USB OTG-adapterkabel och, om det behövs, ytterligare en USB-kabel med rätt kontakt.

Numera är OTG-kabeln med USB-C till USB-A den vanligaste kabeln som behövs mellan tekniska enheter. Om du vill ansluta din kamera till mobiltelefonen behöver du en USB OTG-adapter med en lämplig kontakt för din kamera och USB-A-uttag. Du behöver också en USB-kabel med en lämplig kontakt för din mobiltelefon eller surfplatta (numera mestadels en USB-C-kabel).

Om du vill ansluta en USB-mus, ett USB-tangentbord eller ett USB-minne till din mobiltelefon behöver du bara en USB OTG-kabel med en kontakt som matchar mobiltelefonen (han-kontakt) och ett USB-A-uttag (hon-uttag) för USB-minner, musen eller tangentbordet. Om du vill ansluta din kamera eller din OTG-kompatibla mobiltelefon till skrivaren behöver du en USB OTG-adapter. Denna måste ha en lämplig kontakt för en kamera eller mobiltelefon och ett USB-A-uttag. Du behöver också en USB-kabel med en lämplig kontakt för skrivaren.

Om du känner dig osäker på vilket kontakt som fungerar till din enhet kan du, efter att ha kontrollerat om din enhet är OTG-kompatibel, kontakta vår kundservice som kan hitta lämpliga kablar till just dina enheter som du vill matcha. Vårt kundservice finns på plats varje vardag för att svara på dina frågor och mail.

 

Är det möjligt att aktivera OTG-funktionen och göra en mobiltelefon OTG-kompatibel?

Nej, tyvärr kan USB On-The-Go inte aktiveras i efterhand . Innan du köper en OTG-kompatibel USB-kabel måste du därför se till att dina enheter är USB OTG-kompatibla och därmed stöder USB On-the-Go-funktioner.

 

Datakablar med hög prestanda och hastighet

Kablar för dataöverföring kan användas till många olika produkter och av många olika anledningar beroende på hur datakabeln är utformad och hur kabelkontakten ser ut. Hos subtel hittar du datakablar med hög kvalitet och modern teknik och hög hastighet, kompatibla med en mängd olika produkter och modeller.

En ny kabel med hög prestanda kan ge din enhet nytt liv igen och kräver väldigt lite av dig. I vår webshop kan du enkelt se vilka kablar som fungerar till vilka produkter/modeller för dataöverföring, anslutning eller laddning.

 

Kablar och överföringsteknik – här snackar vi kvalitet!

Oavsett typ av datakabel stödjer subtels kablar snabb dataöverföring och uppdateringar för diverse mjukvaror kompatibla med berörd hårdvara. Kabelns kontakt är utformad för att specifikt passa till den produkt och modell som nämns och är tillverkad i hållbart och pålitligt material som är flexibelt och break-proof – vilket gör datakabeln mer tålig för hantering.

Hos subtel kan du därför vara säker på att hitta tekniska tillbehör och kvalitetskablar som lämpar sig väl som ersättningskablar till ett bra pris.

 

Beställ enkelt och säkert på subtel.se

3 års tillverkargaranti - Vår prioritet produkter av bästa kvalitet, vilket gör att vi kan erbjuda 3 års garanti på alla subtel®- och CELLONIC®-artiklar

Snabb och säker leverans: vi förbereder och skickar din laddare samma dag om du slutför din beställning före 15:00 på vardagar

Onlinebetalning: Du kan enkelt och säkert betala dina varor online

Returrätt: Du kan returnera produkten inom 30 dagar om den inte helt uppfyller dina förväntningar

Gratis kundservice: vår kundservice finns på plats per telefon från måndag till fredag ​​från 10 till 15 eller via e-post. Om du har några frågor om en produkts kompatibilitet med en av dina enheter hjälper vi dig gärna.