.se

Högkvalitativa produkter för fotoutrustning och kamera-accessoarer

subtel® är sedan 2004 en av Europas mest tillförlitliga webshopar för elektriska tillbehör, bland annat i form av laddare, adaptrar, USB-kablar och alla former av batterier för en mänga olika kända varumärken. Samtliga produkter är godkända enligt EU-standard och CE, RoHS samt FCC-certifierade.

Alla produkter som säljs testas oberoende på kvalitet och prestanda från vår bas i Berlin, Tyskland. Tack vare detta kan vi med stolthet erbjuda tre års garanti på våra produkter.

Sortera efter:
95,00 kr
90,00 kr
149,00 kr
75,00 kr
99,00 kr
149,00 kr
65,00 kr
259,00 kr
69,00 kr
145,00 kr
1 2 3 4 5 6 7 8 9 82 >>

Vad behövs i en mångsidig fotoutrustning / kamerautrustning?

Oavsett om du är nybörjare inom fotografering, amatörfotograf eller fotoproffs - det finns kameratillbehör och prylar som inte bör fattas i någon fotoutrustning. Här förklarar vi allt om kamera- och objektivtillbehör:

• Färgfilter, effektfilter och skyddsfilter för objektivet på din kamera
• Skyddsfodral och skyddskåpor för objektiv och kamerahus
• Linsskydd och solskydd
• Fjärrkontroll för din digitalkamera eller digitala systemkamera
• Ljudkablar, videokablar och audio-videokablar för videokameror och systemkameror
• Kameraremmar, handgrepp och axelremmar för säker transport


Vilka tillbehör finns för objektiv och vad kan du behöva för fotoutrustning?

Objektivlock kommer i två versioner – för den främre delen av objektivet, vilken kallas bajonett, samt den bakre delen vilket är anslutningen mellan objektiv och kamerahus. Objektivtillbehör för den främre bajonetten används mest för skräddarsydda objektivskydd eller linser som endast passar denna bajonettanslutning. För att hitta rätt objektivlock eller lins för ditt objektiv behöver du dess namn samt modellnummer.

Skyddsfodral och lock på baksidan av linsen passar här, så kallade bakskydd eller baklinsskydd, som skyddar baklinsen och linsens anslutning av själva objektivet. Motparten för att ansluta objektivet - linsanslutningen på kamerahuset bör också skyddas från damm, repor och skador av ett lock, även känt som kamerahölje eller kåpa. För att veta vilka skyddskåpor som passar din kameras linsanslutning måste du veta vilken linsanslutning ditt objektiv eller ditt kamerahus använder.

Denna typ av objektivtillbehör, både för den bakre delen av objektivet men även för den främre filtertråden, skyddar linserna mot repor, skador och grumlighet. Eftersom både främre och bakre linserna är exponserade bör du använda ett främre objektivlock (främre skyddskåpa) och ett bakre objektivlock (bakre skyddskåpa). Detta så att de behåller sin ”syn” så länge som möjligt. Objektivlocken och linserna skyddar även linserna och objektivets öppningar från smuts under transport eller dammiga fotograferingar. På så vis sparar du pengar eftersom du inte behöver köpa ett nytt dyrt objektiv utan istället ett billigare filter till din kameralins eller objektiv.

Om du är osäker på vilken produkt som passar till din kamera kan du kontrollera detta i listan under varje produkt, där kompatibla modeller nämns. Om du trots detta känner dig osäker kan du kontakta vår kundservice som finns på plats varje vardag för att svara på dina frågor.


Kameralinser / Linsskydd förbättre ljusinsläpp

Med ett linsskydd filtrerat du bort störande ljus när du tar bilder mot solen eller mot en ljuskälla. För att skydda ditt kameraobjektiv mer effektivt eller för att utöka utbudet av funktioner kan en kameralins kombineras med objektivtet. Dessa linser kan användas kreativt vid och för många olika tillfällen. Linstillbehör för den främre filtergängan styrs av gängans diameter. Du hittar rätt tillbehör till den främre bajonetten genom att läsa eller mäta diametern på ditt objektiv.

Objektivskyddet fästs på linsens framsida och förhindrar sedan det oönskade strålande ljuset eller att sidoljus faller på linsen och orsakar oönskade reflektioner eller förblindande bildområden. Detta ökar skärpan, detaljeringsdjupet och kontrasterna i vissa fall avsevärt

- Minska oönskade ljusreflektioner och strålande ljus: Objektivskydd minskar eller förhindrar linsreflektioner i bilden, så kallade linsfläckar, vilket i värsta fall till och med kan dölja viktiga detaljer

- Öka kontrast, skärpa och detaljeringsdjup, detta eftersom bländaren utesluter störande ljus

- Minskning av ljusföroreningar, till exempel när du fotograferar månen och stjärnorna på natten, där du behöver så lite omgivande ljus som möjligt för att fotografera ditt motiv så perfekt som möjligt

- Skydd för objektiv och frontlins mot stötar och regndroppar: Objektivskyddets skyddsskärm ger främre objektivet en buffert eller stötskydd och träffas inte direkt av droppar när det regnar


Bajonettkåpa / Solskydd

Med en kåpa framför din kameralins kan du minska ljusinsläpp utan att riskera att förstöra din bild med vinjettering. Kåpan skapar en naturlig skuggning och undviker att dina motiv får mörka hörn eller kantskuggning. Dessa kåpor kan enkelt kombineras med linsskydd för bästa möjliga fotografering.

I motsats till bajonettlinsskydd som bara passar linser med ett lämpligt bajonettlås passar universalöppningarna in i många med samma diameter. De kan därför användas på flera olika linser i din fotografiska utrustning. Trots den universella kompatibiliteten med samma diameter kan dock inte alla motljusskydd användas för varje objektiv. Om du till exempel använder en långsträckt antireflexskärm (motljusskydd för teleobjektiv) för ett vidvinkelobjektiv, kommer antagligen objektivets vidvinkel att fånga detta och kanterna i fotografiet kommer skuggas. När du köper ett universellt bländskydd, se därför till att det också passar ditt objektiv. Speciellt med vidvinkelobjektiv eller zoom- och superzoomobjektiv med vidvinkel bör du välja en kort kåpa / ett kort objektivskydd.


Kamerafilter och dess olika användningsområden

Filter, effektfilter eller skyddsfilter för att skydda objektivlinsen eller kameralinsen kan alla vara ett bra tillbehör i din kamerautrustning. Hos subtel hittar du en mängd olika slags filter för olika tillfällen. Nedan beskriver vi deras olika funktioner:

Vad är ett UV-filter? Ett UV-filter, även känt som skyddsfilter, klarfilter eller blockeringsfilter användes tidigare oftast för att ta bort eller blockera störande UV-ljus som orsakade en oönskad blå nyans och ibland till och med bildfel. Idag är de flesta kameror och linser redan utrustade med ett internt UV-filter, vilket gör att klara filter vanligtvis endast används som skyddsfilter för det främre objektivet. Så länge du använder ett klart UV-filter som äkta glas av hög kvalitet och antireflekterande beläggning, är UV-filter fortfarande praktiska som billiga linsskydd.

Vad används CPL-filter för? CPL-filter kallas även för polarisationsfilter, polarisatorer eller cirkulära polarisationsfilter och det används för att ta bort oönskade reflektioner när du tar bilder. Cirkulära CPL-polarisationsfilter bryter ljuset på ett cirkulärt sätt. Detta gör det möjligt att ta bort vissa ljusvågor från kamerans synfält, eftersom filtret inte längre släpper igenom dessa till kameralinsen och kamerasensorn. Kontraster kan på så vis ökas eller minskas och reflektioner kan tas bort från en mängd olika ytor.

Du kan till exempel öka kontraster genom att använda ett CPL-filter, vilket tar bort reflektioner och då framhäver motivets faktiska färger än mer. Växter, blommor och blad ser mer färgstarka ut utan blanka reflektioner. Det samma gäller dis från landskap vilket är reflektioner från partiklar och damm i luften. Med ett polarisationsfilter kan du ta bort reflektionerna och minska eller minimera det grå-blå diset på avstånd.

Med ett CPL-polariseringsfilter kan du även fotografera genom reflekterande ytor, så som vatten, fönsterglas eller färg, på ett mer optimalt sätt. Detta låter dig fotografera fisk genom en reflekterande yta av vattnet eller genom en reflekterande fönsterruta eller vindrutan på en bil och fortfarande ta en klar och skarp bild.

Vad är ett gråfilter och hur används det? Gråfilter, även känt som ND-filter, neutraldensitetsfilter eller nattfilter används för lång exponering under dagen men framför allt under natten. Gråfilter är, som namnet antyder, filter gjorda av homogent, färgneutralt, gråtonat glas. Deras uppgift är att skapa en ännu mörkare bild utan att påverka färgåtergivningen.

Exponeringstiden förlängs genom att bilden blir mörkare; förlängningsfaktorn anges i NDx. Exponeringstiden fördubblas genom att göra ett ND2-gråfilter mörkare, medan ett ND1000-gråfilter ökar exponeringstiden med en faktor på 1000. ND-filter finns i olika versioner som ND4, ND8, ND1000, ND2000 eller som variabla gråfilter med en neutral densitet om ND2-400. Det kan vara nödvändigt att göra bilden mörkare om objektivets stopp inte är tillräckligt för att undvika överexponering, till exempel när du tar foton med ett mycket ljust objektiv och en öppen bländare i en mycket ljus miljö.

Ett annat tillämpningsområde är om fotografen inte kan eller vill behålla önskad exponeringstid med önskad bländare. Detta inträffar när rörelser med en öppen bländare och därmed en kort exponeringstid ska verka suddiga eller flytande och därmed en längre exponeringstid är nödvändig än med önskad bländare - till exempel om ett vattenfall eller ett flöde av trafik inte ska fotograferas skarpt utan snarare flytande på natten. På grund av den mörkare bilden är en längre exponeringstid möjlig, vilket ger möjlighet till lång exponering.

Vad är halvtonade gråfilter? Dessa filter är även kända som GND-filter (Graduated Neutral Density) eller graderade gråfilter och kan ses som ett måste för landskaps- och arkitekturfotografering med högt dynamiskt omfång eller en stark horisontlinje. I likhet med ND-gråfilter mörknar grågradientfilter ner bilden - men bara den del av bilden som täcks av den grå gradienten. Denna effekt märks knappt under exponeringstiden - bara den önskade delen av bilden mörkas.

Ett halvtonat gråfilter kan krävas eller användas när du vill fotografera ett motiv där en del av bilden är mycket ljus och den andra delen av bilden är mycket mörk. De flesta kameror har inte tillräckligt med dynamiskt omfång för att perfekt exponera både de ljusaste och de mörkaste delarna av bilden.

Om du till exempel vill fotografera en solnedgång på stranden exponerar kameran den ljusa solen medan den mörkare stranden exponeras för kort i jämförelse. Resultatet blir en fin sol med en svart strand. GND-gråfilter hjälper till att anpassa ljusa och mörka områden med varandra. Gråskalefiltret gör att du bara kan göra den ljusare delen av bilden mörkare och därmed förhindra överexponering eller underexponering i bilder med hög dynamik.


Vilka kameratillbehör behöver du för en mångsidig kamerautrustning?

Nedan har vi listat ett par kategorier som kan förenkla ditt liv eller hjälpa ditt fotograferande till en ny nivå.

Kablar: Ljud- och videokablar överför foton, videor och ljud från kameran till andra enheter. Från kameran direkt till tv:n, till datorn för visning av foton och videor eller för förflyttning av dessa. Denna typ av kabel kan till exempel vara en RCA-, A/V- eller HDMI-kabel med vilken du ansluter kameran till en bildskärm eller tv för att se inspelningarna av den senaste fotograferingen i ett större format eller för att se foton och videor från familj från den senaste semestern.

Fjärrkontroller: Det finns en mängs olika slags fjärrkontroller för kameror, digidalkameror och systemkameror i dagsläget vilka kan hjälpa dig eller underlätta vid fotograferingar eller plötsliga photoshoots. Du kan kontrollera fördröjda inspelningar, time-lapse-inspelningar och långa exponeringar på distans, utan att vara i direkt närhet av din kamera.

Fjärrutlösare, även känd som kamera-fjärrkontroll, är en del av varje professionell fotografs kameratillbehör. Med hjälp av kamerans fjärrkontroll kan fotografen aktivera kameran på distans, vilket erbjuder en mängd fördelar och möjligheter. Du kan på så vis både knäppa en bild på distans, vara en del av bilden, ta en bild utan att det framgår att du står bakom en kamera samt spara tid på att justera om ditt motiv utan att behöva gå fram och tillbaka mellan motivet och kameran.

Kamerarem: Ett axelband för kameran eller ett säkert handgrepp så att kameran ligger trygg i din hand är inte bara praktiskt utan även bekvämt. Du kan lita på att kameran inte ramlar eller faller om du har kameraremmen runt din hals eller handgreppet säkert runt din handled. Med en axelrem kan du bära kameran runt halsen eller diagonalt över axeln, så att den även blir svårare att stjäla vid turisttäta områden. På så vid transporterar du även din kamera på ett säkrare sätt samtidigt som du skyddar den och får ett praktiskt grepp.


Många erbjudande för tekniska produkter

Söker du efter mer än ett batteri och mer utav andra praktiska tillbehör? Till fotograferingar hittar du även smarta stativ som kan underlätta, mobilfordral för förvaring av din smartphone, displayskydd, kablar, nätadaptrar och mycket mer. Våra produkter fungerar oberoende vilket typ av användare du är; om du jobbar på call center, använder dem för gaming hemma, seriöst pluggande vid skrivbordet eller på resande fot.

Hos subtel kan du därför vara säker på att hitta tekniska tillbehör och kvalitetsbatteri som lämpar sig väl som ersättningsbatteri till ett bra pris. Självklart säljer vi även laddare till dessa batterier.


Beställ enkelt och säkert på subtel.se

3 års tillverkargaranti - Vår prioritet produkter av bästa kvalitet, vilket gör att vi kan erbjuda 3 års garanti på alla subtel®- och CELLONIC®-artiklar

Snabb och säker leverans: vi förbereder och skickar din laddare samma dag om du slutför din beställning före 15:00 på vardagar

Onlinebetalning: Du kan enkelt och säkert betala dina varor online

Returrätt: Du kan returnera produkten inom 30 dagar om den inte helt uppfyller dina förväntningar

Gratis kundservice: vår kundservice finns på plats per telefon från måndag till fredag från 10 till 15 eller via e-post. Om du har några frågor om en produkts kompatibilitet med en av dina enheter hjälper vi dig gärna.